Online training: De thermische werking van voeding
Duik diep in de eeuwenoude wijsheid van de Chinese Geneeskunde en ontdek de fundamentele rol die voeding speelt in ons welzijn.
Leer hoe de thermische eigenschappen van voedingsmiddelen onze gezondheid beïnvloeden, van het aansteken van het lichaamsvuur tot het afkoelen van onze interne systemen en de daaraan gekoppelde disbalansen in het lichaam.
In de Chinese Geneeskunde wordt elk voedsel gekenmerkt door zijn thermische effect - het kan opwarmen, afkoelen, of neutraal werken.
Deze unieke benadering is essentieel voor het bereiken van een optimale gezondheid en het behoud van een evenwichtige Qi, de levensenergie die in ons lichaam stroomt.
In deze cursus, verkennen we deze verschillende thermische eigenschappen, hoe voeding en de smaakrichtingen zich verhouden tot de 5-elementen en leren we hoe we onze voeding kunnen afstemmen op onze unieke gezondheidsbehoeften.
Of je nu een gezondheidsprofessional bent die zijn kennis wil verdiepen, of iemand die streeft naar een gezondere levensstijl, deze training geeft je de inzichten en tools die je nodig hebt en dit zowel op preventief gebied maar ook wanneer er zich een disbalans voordoet.
Ontdek hoe voedsel de energiestroom in je lichaam kan beïnvloeden, en hoe je die kennis kunt gebruiken om je gezondheid te verbeteren, je welzijn te verhogen en een dieper niveau van welbevinden te bereiken.